Poi Çevirmek İçin Yer Ararken

İbrahim Maşukiye’de dağ, tepe, toprak gezinirken biz evinde poi çalışıyorduk, Özgür ve Aslı ile. Dünün de etkisi altında kalarak aldığımız gaz ile yeni hareketler üzerine pratik yaparken evde daraldığımızı farkedince kendimizi sokaklara attık. Cumartesi gününün Galata Kulesi çevresinde yarattığı kalabalıktan kaçmak için kendimize en yakın yeri Taksim Gezi Parkı olarak belirleyip poi çevirmek için Şişhane metrosunun yollarını tuttuk.

Şişhane Metrosunda Poi Çevirmek

Şişhane metrosu girişinden daha bir kat aşağı indiğimizde karşılaştığımız geniş alan bizi bir kat daha aşağı metro turnikelerine inmekten ve Gezi Parkın’a gitmekten alıkoydu. Kendimize yer belirleyip oyuncaklarımızı çıkarıp kamerayı da kurarken bir yandan da acaba güvenlik kameralarından bizi fark edecekler mi, gelip uyaracaklar mı gibi sorular sorarak kendimize, bizi buradan kovmaları kaç dakika sürer üzerine iddialara tutuşuyorduk. Nihayetinde çakma fayans duvarları ayna gibi kullanarak kendimizi izlerken yaklaşık bir 20 dakika kadar poi çevirdik. Kameraya da kaydettik. İşte bu 20 dakikalık çalışmanın arasında 10 dakikalık video kaydından 1 dakika kadarını yayınlamak üzere hazırladık. İyi seyirler… :)

Bizim için oldukça keyifli geçen 20 dakikanın ardından güvenlik görevlisinin gelip bizi “burada faailyet gösteremezsiniz” deyip metroyu terk etmemiz üzerine uyarması bile keyfimizi kaçırmadı. Üstüne bu klibi hazırlayınca daha da keyiflendik aslında…

Ayrıca bizden size söylemesi, metro amirinin söylediğine göre metrodaki tek kural “beklemek yok” muş!? Eğer herhangi bir sebeple bekleme yapmak istiyorsanız (faaliyet göstermek, performans sergilemek, enstrüman çalmak v.s.) Kabataş’ta ki Halkla İlişkiler Bölümü ziyaret edip izin almanız gerekiyor ona göre… :)


Menü