Öğreniyoruz, Teşekkür Ediyoruz!

Poi öğrenmek için kişisel çabanızın yanında eğitim videolarının olması ya da bilen birinin yakınınızda bulunması gerekir. En azından biz bu güne kadar kimseden, kimse bana herhangi bir şey öğretmedi, bende hiç kitap okumadım, video izlemedim ve kendi kendime öğrendim diyenini duymadık. Bizim de aramızda Poi ile ilgilenenlerin büyük çoğunluğu internette video izlyerek öğrenmiştir Poi’yi.

Özellikle son bir kaç yıldır bu durum kendi adımıza biraz daha değişerek artık birbirimizden öğrendiğimiz birer eylem haline dönüştü daha çok. Bunun da en canlı örneklerini Poi Meeting’lerde yaşıyoruz. Bu gün bu yazıyı yazmamızın sebebi ise poi gelişimimize katkı sağlayan, yanımızda olmasalar bile bilgilerini ve deneyimlerini videolara aktararak internette paylaşan değerli insanlar için. Son beş yıldır hayretle ve keyifle bu videoları izlerken hem poi’nin hem de bu insanların nasıl geliştiğine şahit oluyoruz ve tabi kendimizin de. İşte bu gelişimi göstermek adına biz de öğrendiğimiz hareketleri küçük videolar halinde kaydederek, hareketleri hangi videolardan öğrendiysek o videolara yanıt olarak internet üzerinden paylaşmaya başlıyoruz.

Şimdi aşağıda paylaşacağımız video ise geçtiğimiz pazar Burgaz Ada’da Marta Koyu’nda gerçekleşen Juggling Piknik’ten. Bu videoda yer alan 3 temel hareket var. Birincisi Michael Chesney (G) ve Nick Woolsey’in bu videosundan gördüğümüz “Pendulum Triquetra” hareketi. İkincisi G’nin yine aynı videodan henüz adını bilmediğimiz ama aramızda “No Name Butterfly Thing” dediğimiz hareketi. Üçüncüsü ise Jonathan Everett (Alien Jon) ‘in şu videosunda ayrıntılı bir şekilde anlattığı “CoresserExtensions” hareketi.

Daha önce Poi Art in Subway videomuz da ilk iki harekete yer vermiştik ancak güvenlik görevlisinin gelmesi ile Crosser Extensions hareketini de kaydetmeye fırsat bulamamıştık. Şimdi 3’ü birada bu videoda hayat bulurken, bu hareketler için buradan da G, Nick ve Alien’a teşekkürlerimizi iletiyoruz… Bundan sonra “Siz öğrettiniz, biz öğrendik” diyoruz… :)


Menü