Podcast Yayınımız Başladı!

Podcast Yayınımız Başladı!

Öylesi bir yerinde duramayışımız var ki, her an başka neler yapabiliriz diye düşünmeden de edemiyoruz. Vaktimizi ayırabildiğimiz ve enerjimizi yettirebildiğimiz kadarıyla her geçen gün yeni bir şey daha eklemek istiyoruz çalışmalarımız arasına. Bugüne kadar da twitter’dan friendfeed’e, web sayfamızdan facebook’a ve youtube’dan vimeo’ya kadar uzandık; notlar, günlükler, fotoğraflar, videolar, bültenler, etkinlik rehberleri ve röportajlarımızdan da ilkini paylaştık heyecanla. Şimdi ise sizlerle bağımızı kuvvetlendirmek için bir yeni köprü daha kuruyoruz aramızda ve “Podcast Yayını”mızı başlatıyoruz!

Poi Art Podcast

Podcast Nedir?

Podcast, Apple’ın ürettiği taşınabilir müzikçalar iPod’un, adındaki pod ve İngilizcede “yayın” anlamına gelen “broadcast” sözcüğünün cast kısmı alınarak türetilmiş ve ilk defa Apple iPod için geliştirilmiş olsa da günümüzde doğrudan iPod ile ilgili bir kavram değildir. Podcast temel olarak, istenildiğinde herhangi bir ses dosyasını RSS aracılığıyla paylaşılmasını sağlıyor. Genel algı olarak, sadece ses dosyası olarak algılanıyor. Ancak video versiyonları da var. Podcast ile ilgili daha fazlası için şuraya gözatabilirsiniz.

Peki Neden Podcast Yayını?

Şu ana kadarki videolarımızı youtube, vimeo, juggling.tv ve facebook gibi kanallar üzerinden eş zamanlı yükleme yaparak paylaştık çalışmalarımız ile ilgili. Ancak her biri için bilgisayarımızın başında ve internete bağlı olmamız gerekiyor ki izleyebilelim. İstiyoruz ki her zaman bilgisayarımızın başında olmadan da videolarımız izlenebilsin. Günümüzün en popüler cihazları olan iPhone/Pod/Pad araçları ile de (ve hatta diğer mobil cihazlarla da) kolaylıkla ulaşılabilir ve izlenebilir olsun.

Üstelik ülkemizde youtube ve vimeo gibi kanalların çeşitli sebeplerle engellendiğini düşünürsek pekte ulaşılabilir olamıyorsunuz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde juggling.tv’ye de birşeyler oldu. Sanıyoruz ki teknik bir sorun yaşadılar ancak sayfalarına bir süre ulaşamıyor olmaktan ve başlarına kötü birşey gelmiş olabileceğinden üzülmedik değil. Tüm bu sorunlara karşı artık videoları Poi Art’ın kendi sunucularına yükleyerek Apple’ın iTunes Store’u üzerinden de paylaşmaya başladık. Teknik olarak Apple burada sadece bir aracı aslında, sunucularımız ile cihazlarınız arasında bir köprü.

Apple’a da birşey olsa videolarımız yine de erişebilir olacak artık :)

Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarınızdan abone olarak video indirmek için;

  • Öncelikle bilgisayarınızda iTunes kurulu olmalı. Yok ise iTunes’u şuradan edinebilirsiniz.
  • Eğer iTunes kuruluysa, iTunes Store tıklanarak arama kutusuna Poi Art yazılır.
  • Arama sonuçlarında karşınıza çıkan Poi Art Podcast kanalı üzerinde Subscribe (Abone Ol) butonu tıklanır.
  • Abone Ol dedikten sonra Poi Art Podcast’e iTunes üzerinde Podcast bölümünden erişebiliyor olacaksınız.
  • İlk abonelikte bilgisayarınıza son video otomaitk olarak iner. Tamamını indirmek için dilerseniz birer birer GET butonuna basabilir ya da Poi Art Podcast’in yanında GET ALL butonuna da basarak tüm videoları indirmeye başlayabilirsiniz.
  • Bundan sonrası için geriye bir tek sahip olduğunuz iPhone/Pod/Pad cihazınız ile ilgili senkronizasyon seçeneklerinde Podcast Bölümünden Poi Art Podcast’i seçip senkronize etmek kalıyor.

Poi Art Podcast

Phone/Pod/Pad üzerinden indirmek için;

  • iTunes uygulamasını başlat.
  • Search ikonunu tıkla ve Poi Art yaz.
  • Arama sonuçlarından Poi Art Podcast’i tıkla.
  • Her bir videonun yanındaki Free butonunu tıklayarak videoları indirebilir ya da ismin üzerine tıklayarak o anda izleyebilirsiniz.

Bilgisayarınız ya da mobil cihazlarınızın web tarayıcılarından Poi Art Podcast yayınımızı takip etmek ve izlemek için podcast.poiart.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Poi Art Podcast

İyi Seyirler…


Menü