Haydi! ODTÜ Jonglörlük Festivali'ne...

Geçtiğimiz hafta bugün, bu yıl 8 yaşına giren Juggling Piknik ile Burgazada’daydık. 7 yıldır Burgazada’da Kalpazan Kaya’da gerçekleştirilen Juggling Piknik bu yıl ne yazık ki Orman Bakanlığının Kalpazan Kaya’yı Kalpazan Kaya Restoranı’na kiralayarak Mesire yerine dönüştürmesi ve Restoranın Kalpazan Kaya’ya girişi ücretli hale getirmesi hepimizi üzdü.

Sahiller halkındır hakkından yola çıkarak önce restoran yetkilileri, sonra polis ve daha sonrada belediyeden gelen zabıta ile gerçekleşen yoğun görüşmeler sonucu yine de Kalpazan Kaya’ya giriş (ücretsiz) sağlayamadık. Polislerin ve zabıtanın yoğun ilgisi hepimizi sevindirse de kendimizi polislerin (ve zabıtanın) önerisi ile Marta Koyu’na gitmekten alıkoyamadık.

Marta Koyu’nda önce yeşillik bir alana oturmamıza rağmen rüzgarın etkisi ile kendimizi iç kısımlarda taşlı çakıllı sahile doğru taşıdık. Bu maceralı yolculuğun ardına öncelikle karnını doyurmak üzere pikniği yapanların yanı sıra çoğumuz oyuncakları ile oynamaya başlamıştı bile.

Her ne kadar keyifli bir gün geçse bile taşlık alan hepimizi yordu. Bu yüzden Juggling Piknik için şimdiden yeni mekan arayışlarına başlandı bile! Son olarak o güne ait fotoğraflar ve videolara Facebook üzerinde Juggling Turkey ve Poi Art gurubundan ulaşabilirsiniz…


Menü