Sosyal Sorumluluk Projelerine Destek Oluyoruz

Son 7 günde 4 farklı Sivil Toplum Kuruluşu’nun (SHÇEK, STH, TEGV, ÇOÇA) çocuklar ile yaptıkları şenliklere destek olduk. Bir de Galata Şenliği… Bu kadar kısa sürede bu kadar çok etkinliğe ortak/destek olmaktan gurur duyduk. Keyif aldık. Her şey için herkese sonsuz teşekkürlerimizle!

İlki 29 Mayıs’ta, İstanbul Valiliği Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı Beyoğlu 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin düzenlediği yıl sonu şenliği. Sokakta çalıştırılan çocukların rehabilitasyonu ve civar mahallelerdeki sokakta çalışma riski altında yaşayan ekonomik seviyesi düşük çocuklara eğitsel, sanatsal ve psiko-sosyal gelişmelerine yönelik destek sunmaktadırlar. Bu bağlamda da her yıl eğitim yılı sonu şenliği yapılıyor. Biz de bu şenliğe minik bir şovumuzla katılarak şenliğe destek olduk, renk kattık.

İkincisi 4 Haziran’da, Sualtı Temizlik ve Biliçlendirme Hareketi’nin (STH) her yıl düzenlediği Konuşan Balık Deniz ve Çocuk Şenliği. Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi sualtı katı atık kirliliğini kullanarak deniz kirliliği, deniz ekosistemi, denizel yaşam ve deniz kültürü konularında kamuoyunun dikkatini çekmek, farkındalık yaratmak ve kamuoyunu bilinçlendirmek üzere yola çıkmış tamamen bağımsız ve gönüllü bir oluşumdur. Bu çerçevede yapılan çalışmaların bir parçasıda bu şenlik. Bu yıl da üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Konuşan Balık Deniz ve Çocuk Şenliği, 4 Haziran’da Barbaros Parkı’nda, civarın okulların öğrencileri ile Romanya ve Bulgaristan’dan gelen öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşti. Şenlik alanında oyuncaklarımızla hem şenliği renklendirdik hem de çocuklarla birlikte oyuncaklarımızla oynadık.

Üçüncüsü 5 Haziran’da, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Zeyrek Öğrenim Birimi’nin düzenlediği şenlik. Yıl boyunca çocukların sosyal zekalarını geliştirmek amacıyla yapılan aktivitelerin sergilendiği bir yıl sonu şenliği. Alanın kalabalık ve çocukların heyecan dolu yakınlıkları nedeniyle alandaki çalışmalarımıza devam edemeyince soluğu ancak sahnede alabildiğimiz ve yirmi dakikalık gösteri ile destek olduğumuz bir etkinlik.

Dördüncüsü yine 5 Haziran’da TEGV’den hemen sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) ve Doğa Derneği’nin düzenlediği 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile santralistanbul’da gerçekleşen bir şenlik.  ÇOÇA, tüm çocukların toplumda eşit olarak var olabilmelerine katkı sağlamak için çocuk hakları üzerine eğitim modelleri üretiyor ve yaygınlaştırıyor. ÇOÇA bu doğrultuda çocukların yanısıra aileleri, öğretmenleri ve çocuklarla çalışan kurumları güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu şenlikte de santralistanbul’un çimlerine serdik kendimizi, oyuncaklarımızı, neşemizi… Çocuklarla birlikte şen olduk, şenlik olduk…

Beşincisi, 5 Haziran’da üst üste gerçekleşen iki etkinliğin ardına soluklanmak üzere Galata Kulesine çıktığımızda şekillendi. Galata Derneği’nin organzie ettiği Galata Şenliği’nin ortasında bulduk kendimizi. Sahneden yapılan anonslarla seyircilerin dikati üzerimize çekilmişken, orada çoğu zaman yaptığımız kişisel buluşmalarımız birden bir gösteriye dönüştü. Bizler de ne olduğunu anlamayamazken hem şenliğin hem insaların bize olan ilgisinden mutlu olduk. Mutluluğumuzu da oyuncaklarımızla oynayarak sergiledik. :)

İşte o yedi günün programı…

  • 29 Mayıs 2010, 14:00 - 17:00, SHÇEK (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu)
  • 04 Haziran 2010, 11:00 - 16:00,STH (Sualtı Temizlik ve Biliçlendirme Hareketi)
  • 05 Haziran 2010, 13:00 - 14:30, TEGV (Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı)
  • 05 Haziran 2010, 15:00 - 18:00, ÇOÇA (İstanbul Bilgli Ünivesitesi Çocuk Çalışmaları Birimi)
  • 05 Haziran 2010, 18:30 – 20:00, Galata Şenliği

Menü